10 Exemples de webs útils

Suposem que et trobes publicitat d’una gran superfície (rolllo Carrefour), però els productes no porten preus, el primer cop t’ho miraràs tot sorprès (i potser ho arribaràs a comentar als teus amics, tot col·laborant en una campanya viral…) però tant aviat passi la novetat, ja no en faràs cas… amb les webs passa el mateix, si no poses continguts útils, la web no serà interessant.

Anem a veure 10 exemples de webs útils:

 1. Comic publicidad: blog de marketing, comunicació, publicitat i disseny (sic) recomana una web útil per “posicionament en cercadors si el contingut és rellevant i indexa bé. Facilitar que es comparteixi el contingut. Percepció d’especialista en el teu camp …” opina que ja “hi ha suficients recursos, però si comparteixes les teves [opinions] t’ajudarà a posicionar-te com a especialista… també creu que “la personalitat és important en els professionals liberals. Forma part de la seva marca personal. Però cal anar amb compte amb posicions extremistes o detalls massa íntims que, probablement no importin a ningú. Un bon professional pot semblar humà, però no inestable.” afegeix que “si el teu servei és molt personalitzat, és una forma de comunicar el producte, que ets tu. Si representes a una companyia, la companyia hauria de prevaler a la imatge d’un dels seus professionals que potser demà, estigui en la competència.”
 2. Webs Catalunya: blog sobre marketing i disseny de webs, confirma que “el primer avantatge és que et trobin la web, la segona que hi trobin el què cerquen a dins i conduir-los allà on volem” algun client els ha comentat que la web era “el comercial que més rendeix” no dubten en mostrar la seva personalitat, perquè “d’una o altre manera sempre transmetem la nostra personalitat. Si el sabater o el metge ho fan i continuem creient que son bons professionals, perquè hauríem de ser diferents?”, com a avantatges de transmetre la pròpia personalitat, destaquen la “proximitat, més contacte amb diferents persones i per tant, més oportunitats de negoci, col·laboracions, sinergies, intercanvi d’experiències…”
 3. La grapadora (secretària freelance) articles interessants pels emprenedors, per exemple L’e-document , Calcs del castellà que podem evitar (XVIII), L’assumpte de l’e-mailIdees per l’arxiu del e-correu i altres documents o el Saluda, Editat el 24/11/11: la Roser Canals opina que “sens dubte, el fet d’anar actualitzant de tant en tant el web amb una nova benvinguda, és una manera d’evitar l’avorriment de l’usuari, a banda, la oportunitat que dóna el poder compartir el nou post i/o altres novetats en xarxes i canalitzar, així, més visites” també intueix que “el reforç d’un bloc en el que comparteixes informació de valor afegit, és un “plus” que qualsevol professional = potencial client pot tenir en compte, si més no… és aquella “pluja fina” amb l’absoluta intenció per  la meva part d’anar-los-els calant” i afegeix que “transmetre la teva personalitat és fonamental. Sempre amb correcció i respecte, es clar, però només, en “com escrius”, “què escrius”, “què comparteixes”, el visitant ja es fa una idea de <quin peu fas>” i afirma que es “la primera que sempre busco en els webs els clàssics “sobre mi”, “qui som”… i és que els humans, per molt internautes que siguem, ens agrada conèixer altres humans, i no un programa de software sense cap valor i/o qüalitat humana afegida”, finalment, conclou que “l’ avantatge més important de transmetre la “teva personalitat” és que transfereixes “naturalitat, transparència i familiaritat” i ja és molt improbable de decebre l’altra persona, perquè d’alguna manera ja et coneix”
 4. Rectificadora JS: blog interessant per a mecànics i responsables de manteniment, es pot trobar material pedagògic, sobre mecànica, trucs de marketing per vendre…
 5. Enrique Dans: professor de sistemes d’informació en IE Business School
 6. Saül Gordillo: periodista freelance especialitzat en Internet, ha creat iniciatives com el mapa dels sous dels alcaldes
 7. Restaurant Xadó: receptes que fan venir gana (esteu avisats!)
 8. Eroski consumer: recomanable per ser un consumidor ben informat
 9. Sapiens&Co blog d’una consultoria d’estratègia empresarial (finances, marketing i ventes)
 10. Tros d’ase (ehem…) articles sobre disseny gràfic i marketing, per exemple Com saber si un logo es bo en 5 passos

Resumint, una web pot tenir diverses funcions i aquestes en son algunes:

 1. Promocionar el producte o servei (amb l’inconvenient de que la majoria no estan precisament desesperats per veure la teva publicitat)
 2. Oferir atenció al client (perquè limitar-se al telefon? sigues digital!)
 3. Informar al consumidor, de com treure mes rendiment al teu producte o servei
 4. Informar al consumidor sobre tot el teu sector, inclòs la competència (l’objectiu es esdevenir el centre de la conversa per guanyar en credibilitat i demostrar que estàs a l’altura, l’alternativa es gastar-te MOLTS calers en publicitat per aconseguir molt menys efecte, tu tries…)
 5. Informar a la competència de quines son les ultimes novetats i donar consells perquè millorin (altre cop, l’objectiu es esdevenir el centre de la conversa per guanyar en credibilitat i demostrar que estàs a l’altura, l’alternativa es gastar-te MOLTS calers en publicitat per aconseguir molt menys efecte, tu tries…)

Tenir una web normal i corrent:

 1. No et fa semblar modern
 2. No et fa destacar per sobre de la competència
 3. No suposa un valor afegit pel teu producte

Coneixeu algun exemple més de web útil?

2 comentaris

Filed under Internet, Marketing

2 responses to “10 Exemples de webs útils

 1. Pels amants de la fotografia, us pot resultar molt útil Espaifotografic, una comunitat virtual que promou l’interès i el coneixement de la fotografia, en català http://www.espaifotografic.cat/

 2. Gracies per la proposta, hi farem una ullada ;-)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s