Els 10 manaments per una escriptura eficaç

Busques com escriure un text publicitari que funcioni? o com redactar un discurs que impacti?  o simplement, et preguntes com fer un bon eslògan? llavors fes cas d’aquests extractes de “La palabra es poder de Dr. Frank Luntz (ed. La esfera de los libros, ISBN 978-84-9970-004-5)

  1. “Simplicitat: usa paraules fàcils… …el llenguatge més efectiu es el que clarifica, no el que ofusca”
  2. “Brevetat: utilitza frases curtes… …lo petit guanya a lo gran, lo curt a lo llarg i lo senzill a lo complexe, i alguns cops lo visual guanya tot lo anterior”
  3. “La credibilitat es tan important com la filosofia… …amb freqüència las companyies cometen el mateix error. es dediquen a llançar productes [nous i millorats]” quant “en realitat ni es nou, ni es millorat”. Com creus que reacciona l’oient / lector davant d’això?
  4. “La coherència importa… las companyies… …insisteixen amb masses anuncis… …quant un aconsegueix reconèixer i recordar un missatge concret, ja ho han canviat”
  5. “Novetat: ofereix alguna cosa nova… …les paraules eficaces sovint impliquen donar una nova definició a una idea antiga… …si genera una resposta del tipus [no ho sabia], significa que ho ha aconseguit”.
  6. “El so… …del llenguatge te que ser tant fàcil de recordar com les pròpies paraules. Una cadena de paraules que te la mateixa primera lletra, el mateix so, o la mateixa cadència sil·làbica es més fàcil de recordar, que una col·lecció aleatòria de sons… …Un altre mètode es” modificar “l’idioma. El eslogan de Mac… …Think different (Pensa diferent) estava gramaticalment mal construïda (hauria d’haver sigut Tink differently: pensa de forma diferent), però la companyia volia utilitzar una un eslògan mes curt i que sonés de forma més concisa”.
  7. “Parla amb ambició… …la clau es personalitzar i humanitzar el missatge per activar records emotius… …la gent oblida que li dius, però mai oblidaran el que els fas sentir…”
  8. “Visualitza… …els eslògans que recordem al llarg de la nostra vida tenen casi sempre un component visual molt fort, quelcom que podem veure i casi sentir.”
  9. “Fes una pregunta… …un frase posada en forma de pregunta retòrica pot tenir un major impacte que una simple afirmació… …la gent reacciona millor al llenguatge i als missatges participatius que permeten al receptor interactuar amb el  missatge i el missatger”
  10. Proporciona el context i explica la rellevància… …s’ha de dir a les persones el perquè d’un missatge abans de dir-los en conseqüència i el de forma que

“Si hi hagués una 11ª regla, seria per remarcar l’importància dels signes visuals.”

Deixa un comentari

Filed under Marketing

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s